Titulní obrázek

Ford F-150 SVT Raptor 2013

Publikováno: 1.září 2013

Americká automobilka Ford představila model F-150 SVT Raptor s úpravami. Předpokládá se, že by změny měly vylepšit jeho schopnosti v terénu, jako například u verzí pick-upu F-150. Vůz obohatí trh v roce 2013.

Registr vozidel: Aby bylo možné zaregistrovat nové či ojeté vozidlo do evidence, musíte mít mimo jiné sjednané povinné ručení a na úřadu doložit originál zelenou kartu. Každé vozidlo provozované na území ČR, musí být zaregistrováno dle trvalého (u cizinců dle přechodného) bydliště.

V případě podvozku je hlavní novinkou možnost objednat si již z výroby F-150 SVT Raptor na speciálních kolech Beadlock určených pro jízdu v terénu a znemožňujících sklouznutí pneumatiky z ráfku. Stejně jako v letošním modelovém roce bude ostrý pick-up i nadále poháněn atmosférickým osmiválcem o objemu 6,2 litru s výkonem 302 kW (411 k) a točivým momentem 588 Nm ve spojení s šestistupňovou automatickou převodovkou, pohonem všech kol a předním diferenciálem Torsen.

Nově lze F-150 SVT Raptor objednat s HID světlomety a informačním systémem Sync s osmipalcovou LCD obrazovkou MyFord Touch a hlasovými ovládáním, dvojicí USB vstupů, slotem na SD karty a RCA vstupem. Výbava na přání nyní mimo jiné obsahuje kameru na přídi pro sledování terénu před vozem. Poslední novinkou pro modelový rok 2013 je rozšíření palety laků karoserie F-150 SVT Raptor o odstín, který má připomínat pouštní kamufláž. Kromě něj je i nadále k dispozici bílý lak a metalická červená, černá, stříbrná nebo modrá.